arash عملکرد و کاربردهای Data Cartridge و Tape Drive چیست؟

arash بدون دیدگاه
Data Cartridge

5 دقیقه مطالعه

Data Cartridge چیست؟

امروزه، با توجه به ورود فناوری‌های مختلف مانند استوریج‌ها و شبکه‌های ذخیره‌سازی به دنیای فناوری اطلاعات، روش‌های گوناگونی برای ذخیره‌سازی اطلاعات در دسترس سازمان‌ها قرار دارد، هرکدام با مزایا و معایب خاص خود. با این حال، راهکار ذخیره‌سازی دیتا کاتریج (Data Cartridge)، معمولاً به عنوان روشی نوارمحور و همچنان یکی از گزینه‌های محبوب و رایج برای ذخیره‌سازی اطلاعات در مراکز داده به شمار می‌آید.

در شرایطی که نیاز به نگه‌داری داده‌هایی با حجم زیاد و به صورت دائمی وجود دارد، به ویژه در صنعت مالی و بانکداری برای نگهداری سوابق مشتریان، ذخیره‌سازی نواری هنوز هم جایگاه خود را حفظ کرده است. Data Cartridge در استراتژی‌های پشتیبان‌گیری و بازیابی پس از فاجعه نقش مهمی ایفا می‌کند و از دنیای فناوری اطلاعات حذف نشده است. زمانی که داده‌ها به ندرت استفاده می‌شوند اما نیاز به حفظ آن‌ها وجود دارد، این داده‌ها به نوار منتقل می‌شوند تا در آینده در صورت نیاز به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

عملکرد و کاربردهای Data Cartridge و Tape Drive چیست؟

معرفی دیتا کارتریج‌های HPE: فناوری پیشرو در ذخیره‌سازی و آرشیو داده

دیتا کارتریج‌های HPE، یکی از فناوری‌های پرکاربرد در زمینه ذخیره‌سازی اطلاعات، با استفاده از نوارهای مغناطیسی طراحی شده‌اند که اطلاعات را به طور ایمن ذخیره و بازیابی می‌کنند. این فناوری، همچنان در موسسات مالی بزرگ جهان و ایران استفاده می‌شود و مشابه نوارهای کاست قدیمی، اما با ظرفیت و نرخ انتقال داده بیشتر، قابلیت بالایی در حفظ و نگه‌داری اطلاعات ارزشمند فراهم می‌آورد.

عملکرد و کاربردهای Data Cartridge و Tape Drive چیست؟

دیتا کارتریج‌های HPE با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته مانند WORM، رمزنگاری داده‌ها، فشرده‌سازی بیشتر و قالب‌بندی، روند ذخیره‌سازی اطلاعات را دقیق‌تر و ساخت‌یافته‌تر می‌کنند و فضای کمتری برای نگه‌داری اطلاعات مصرف می‌کنند. از ویژگی‌های بارز دیتا کارتریج‌های HPE، قابلیت چند بار خواندن و نوشتن بر روی آن‌ها است، به‌علاوه فناوری WORM که اجازه می‌دهد اطلاعات را یکبار نوشت و چند بار خواند.

این فناوری جلوی از دست رفتن اطلاعات به دلیل خطای انسانی را می‌گیرد و همچنین از افراد سودجو با استفاده از رمزگذاری AES 256 بیتی جلوگیری می‌کند. استفاده از فشرده‌سازی، رمزگذاری و قالب‌بندی به وسیله LTFS، امکان مدیریت بهتر فایل‌ها و فضا را فراهم می‌آورد. این ترکیب از عوامل باعث شده که دیتا کارتریج‌های HPE با مصرف کم برق، هزینه کم، طول عمر بالا و فضای ذخیره‌سازی بیشتر، گزینه ایده‌آلی برای شرکت‌ها باشند.

فرمت LTO (Linear Tape Open) مدت زمان زیادی است که در این صنعت حضور دارد و نوارهای فرمت LTO Ultrium که تولید می‌شوند، به یک ارتقاء بازار قابل توجه دست یافته‌اند. اما اگر وضعیت ناپایدار انتشار LTO-9 نشان‌دهنده چیزی است، ممکن است در آینده با موانعی مواجه شویم.

ابتدا، برخی زمینه تاریخی: نوارهای اولیه LTO-1 در سال 2000 منتشر شدند و ظرفیت داده‌ای خام آن‌ها به مقدار 100GB، در آن زمان، بسیار چشم‌گیر بود. کنسورسیوم LTO توسط سه شرکت IBM، HP و Seagate برای مقابله با حکمرانی بازار فرمت‌های مالکیتی پرهزینه Quantum و Sony تأسیس شده بود که در دهه‌ی بعد باعث خروج آن‌ها از بازار شدند.

عملکرد و کاربردهای Data Cartridge و Tape Drive چیست؟

دیتا کارتریج متشکل از یک نوار مغناطیسی بلند و باریک است که از طریق جریان مغناطیسی که رسانه ذخیره‌سازی یا همان Tape Drive ایجاد می‌شود اطلاعات را روی نوار نوشته از آن می‌خواند. مشکلی که در این زمینه وجود داشت، روند کند عملیات ورودی و خروجی بود. همین مسئله باعث شد تا فناوری‌های کاربردی مثل LTO و LTFS به دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات وارد شوند. اولین نسل فناوری LTO که LTO-1 نام داشت در سال 2000 میلادی به دنیای فناوری وارد شد و برای اولین بار اجازه داد تا بتوان اطلاعاتی در محدوده 100 گیگابایت را روی هر کارتریج نگهداری کرد.

LTO ارزان‌تر بود، دارای یک درجه سازگاری بین نسل‌ها در مشخصات بود، به واقع یک استاندارد معمولی بود به این معنا که نوارهای هر تولید کننده‌ای در دستگاه‌های هر تولید کننده‌ای کار می‌کردند و مهم‌تر از همه، LTO یک مسیر اجرایی داشت. این مسیر باعث شد که ظرفیت ذخیره‌سازی محلی در هر نسل تقریباً دو برابر شود، نتیجه این بود که تا زمانی که به LTO-8 می‌رسیدیم، صنعت به نوارهای 12TB رسیده بود.

HPE Smart Memory چیست؟ مزایا و ویژگی‌های برتر

اینجا جایی است که مسائلی اشتباه پیش رفته‌اند. انتقاد انتظاری از LTO-8 به LTO-9 باید به نوارهای 24TB منجر شود، اما در سپتامبر سال گذشته، LTO یک تغییر برنامه‌ریزی اعلام کرد. نه تنها نسل بعدی یک سال دیرتر عرضه می‌شد – یک چرخه چهار ساله به جای سه ساله استاندارد – بلکه ظرفیت خام/فشرده‌سازی کارتریج‌ها به 18TB/45TB کاهش یافت. برنامه‌ریزی اولیه، که در سال 2018 به روز شده بود، این اعداد را به 24TB/60TB تعیین کرده بود.

همانطور که از مقایسه مسیرهای اجرایی زیر مشاهده می‌کنید، این موضوع تأثیر مهمی بر نسل‌های آینده دارد. حتی اگر به فرمول دو برابر شدن ظرفیت در هر نسل بازگردیم، افزایش 50% بین نسل‌های 8 و 9 به جای 100%، به ما منجر می‌شود تا در سال 2030 به LTO-12 با ظرفیت 144TB برسیم به جای 192TB پیش‌بینی‌شده قبلی.

تاکنون، نه نسل از دیتا کارتریج‌ها و Tape Driveها به بازار عرضه شده‌اند که هر نسل ظرفیت و نرخ انتقال اطلاعات بیشتری را به همراه ویژگی‌های کاربردی در اختیار کاربران قرار داده‌اند. در طول زمان، فناوری‌های دیگری به تعامل با LTO پیوسته‌اند که شامل فناوری فشرده‌سازی خاص برای نوار به جای فشرده‌سازی بومی، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی، بهبود نرخ فشرده‌سازی (که در نسل‌های ابتدایی 2:1 بوده و از نسل ششم به بعد به 2.5:1 افزایش یافته است)، فناوری WORM برای افزایش امنیت اطلاعات ذخیره‌سازی شده روی نوار، و رمزگذاری بر مبنای استاندارد مدرن 256 بیتی که در سطح درایوهای LTO پیاده‌سازی می‌شود، می‌باشد. با توجه به قابلیت جابه‌جایی نوارها، رمزگذاری به عنوان یکی از فناوری‌های کلیدی این مکانیزم ذخیره‌سازی اطلاعات مورد توجه قرار می‌گیرد.

LTFS یک فناوری کاربردی دیگر است که به دیتاکارتریج‌ها اضافه شده است و قابلیت‌های مهمی مانند مبنای فایل بودن و خودتعریفی را به آن‌ها افزوده است. پارتیشن‌بندی یک فناوری کلیدی دیگر است که به دیتا کارتریج‌ها افزوده شده است تا کنترل بیشتری بر پوشه‌ها و سازمان‌دهی رسانه ذخیره‌سازی را از طریق LTFS بهبود دهد. به طور خلاصه، هر پارتیشن یک پوشه را نگه می‌دارد و پارتیشن دیگر به منظور شاخص‌گذاری و مشخص کردن موقعیت پوشه روی درایو LTO عمل می‌کند.

ظرفیت دیتا کارتریج‌ها: در نسل‌های ابتدایی LTO، بدون استفاده از فناوری فشرده‌سازی، این دیتا کارتریج‌ها حدود 100 گیگابایت اطلاعات را نگه‌داری می‌کردند که با استفاده از فشرده‌سازی، این رقم به 200 گیگابایت افزایش یافت. در این نسل، نرخ فشرده‌سازی 2:1 بود و حداکثر نرخ انتقال اطلاعات به شکل بومی، 20 مگابایت بر ثانیه بود. در نسل دوم LTO-2، ظرفیت ذخیره‌سازی و حداکثر نرخ انتقال اطلاعات پیشرفت چشمگیری داشت، به طوری که در حالت عادی، 200 گیگابایت و در حالت فشرده‌سازی، 400 گیگابایت اطلاعات ذخیره‌سازی می‌شد.

شما می توانید تمامی دیتا کارتریج های موجود در ایران را مانند:

  • خرید دیتا کارتریج LTO 3
  • خرید دیتا کارتریج LTO 4
  • خرید دیتا کارتریج LTO 5
  • خرید دیتا کارتریج LTO 6
  • خرید دیتا کارتریج LTO 7
  • خرید دیتا کارتریج LTO 8
  • خرید دیتا کارتریج LTO 9

استفاده از دیتا کارتریج‌های اچ‌پی LTO به این شکل است:

برای استفاده از دیتا کارتریج‌های اچ‌پی، در ابتدا باید یک تیپ درایو را خریداری کنید. این دستگاه‌ها برای پشتیبان‌گیری و بایگانی داده‌ها روی نوار مغناطیسی طراحی شده‌اند. عملکرد آنها شبیه به ضبط صوتی است، که داده‌ها را روی حلقه‌های از مواد سلولوئیدی ذخیره می‌کنند. در بازار، درایوها با روش اسکن دوار (که در آن هدهای ضبط و پخش نوار را لمس می‌کنند) و یا روش خطی (که هدها نوار را لمس نمی‌کنند) موجود هستند.

پس از خرید دستگاه، مرحله بعدی انتخاب دیتا کارتریج مناسب است. امروزه، گزینه‌های متعددی در بازار موجود است. به عنوان مثال، دیتا کارتریج HP LTO 5 با ظرفیت ذخیره‌سازی 3 ترابایت در حالت فشرده، دیتا کارتریج LTO6 C7976A با ظرفیت 2.5 ترابایت، دیتا کارتریج LTO-7 C7977A با ظرفیت 15 ترابایت و جدیدترین دیتا کارتریج LTO9 HPE با ظرفیت 18 ترابایت تا 45 ترابایت در بازار موجود هستند.

مطالب مرتبط
منبع redsharknews
برچسب ها

دیدگاه ها برای این نوشته بسته می باشد